Köp boken ”Att möta barn som stammar”, 195 kr plus frakt

(2018-02-02)
Stockholms Stamningsförening publicerade sommaren 2017 boken:

Att möta barn som stammar

En vägledning för föräldrar, lärare och andra vuxna

av Elaine Kelman och Alison Whyte

9789198328103

Att möta barn som stammar syftar till att hjälpa vuxna att bättre förstå vad stamning innebär och vilka konsekvenser en sådan komplex talsvårighet kan få för barnet. Tack vare alla barn och ungdomar som berättar i boken kan vi få inblickar i hur stamningen kan påverka barnet i hemmiljön, i skolan, bland vänner och i andra situationer. Boken innehåller dessutom fakta om stamning samt tips och råd för att hjälpa och underlätta för barnet och stärka barnets självkänsla.

Boken vänder sig främst till föräldrar och lärare, men också till andra anhöriga, logopedstudenter, lärarstudenter, personal inom elevhälsan, samt övriga berörda och intresserade. Boken är bearbetad och anpassad efter svenska förhållanden med hjälp av logopederna Ineke Samson och Lovisa Femrell på Specialistmottagning för stamning vid Talkliniken på Danderyds sjukhus.

Elaine Kelman är logoped och verksamhetschef vid Michael Palin Centre for Stammering Children i London, England. Alison Whyte är journalist och skribent, och har en son som har gått i stamningsbehandling på Michael Palin Centre.

Att möta barn som stammar är på 117 sidor och kan beställas från Stockholms Stamningsförenings kansli på e-post order@www.stammardu.se

Priset är 195 kronor plus frakt. Boken finns i lager.

I dagsläget har boken sålts till främst ett stort antal föräldrar, skolor och logopedmottagningar, samt till många bibliotek. Föreningen är mycket glada över det positiva och fina mottagandet som boken har fått.

‘Boken du håller i din hand är inte bara informativ och aktuell, den är också berörande och visar på hur komplex stamning är genom alla de personliga reflektioner man samlat från barn, ungdomar och föräldrar. Här kan du läsa om orsaksteorier, påverkansfaktorer och behandlingsalternativ. Författarna avlivar myter och ger handfasta råd om hur man kan underlätta för den som stammar. Boken riktar sig till vuxna i barnets omgivning, men skulle också kunna vända sig till den som själv stammar och användas som ett diskussionsunderlag i mötet med logopeden, hemma vid köksbordet eller i samtal med läraren.’
– Maria Pihl, logoped och samordnare för Intensiv Stamningsterapi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset